2010. május 2., vasárnap

Turós pogácsa

Ez a pogácsa tutira puha marad másnapra is, aki a puha pogácsát szereti, Katicának ajánlom szeretettel. Nagyon-nagyon könnyü elkészíteni és nagyon finom és nagyon gyorsan elfogy! Tuti! :)

Turós pogi 1

turós pogi 2

Túrós pogácsa

Hozzávalók:

- 50 dkg turó

- 50 dkg margarin

- 50 dkg liszt

- só

- 1 tojás

- 1 sütőpor

Tetejére:

- 1 tojás sárgája

- reszelt sajt

Elkészítés: A szobahőmérsékletü margarint alaposan összemorzsoljuk a turóval, hozzákeverjük a lisztet, sütőport, sót, tojást. Igen lágy tésztát kapunk, ezért hütőbe kell tennünk pár órára. Nagyon fontos, hogy ne tegyünk hozzá több lisztet, mert attól is kemény lehet a pogácsánk! Lisztezett deszkán gyorsan kiszaggatjuk, megkenjük tojássárgájával, majd megszórjuk sajttal és előmelegített (180 C) sütőbe 180 fokra betesszük. Kb. 20 perc alatt sül ki egy tepsi. Amikor már kezd pirulni a teteje, akkor ki kell venni, mert különben kiszárad a tészta és megint csak megkeményedik és törni fog a pogácsánk.

1 comments:

ORsi írta...

hát még ha juhtúróval készítjük!

Megjegyzés küldése