2010. május 2., vasárnap

Intelligens krémes

Ha már madártej akkor legyen itt a tepsis verziója is. :-))

Intelligens krémes recept

Hozzávalók:
8 tojás
30 dkg cukor
15 dkg margarin
10 kanál liszt
6 csomag vaníliás cukor
1 liter tej

Elkészítés:
1. A 8 tojás sárgáját 30 dkg cukorral és 15 dkg lágy margarinnal habosra keverjük.
2. Apránként hozzáadunk 10 kanál lisztet, 6 csomag vaníliás cukrot és 1 liter tejet.
3. Végül belekeverjük a tojások felvert habját.
4. Hideg sütőbe tesszük. 15-20 percig a legmagasabb fokozaton hagyjuk, majd takarékra vesszük, és 1 és negyed óra alatt készre sütjük (a sütőt sülés közben nem szabad kinyitni).

Nagyon érdekes, mert a tészta tényleg alulra került ,középen a krém és a tetején a hab.
A párom szerint inkább olyan madártej jellegű az ize...

Langyosan még kicsit folyós a krém, de ha a hűtőbe teszük és hagyjuk teljesen kihülni, úgy vágható mint a krémes!

1 comments:

ORsi írta...

jól hangzik, bár nem tudom elképzelni, milyen lehet, alkalomadtán kipróbálom. ilyen krémes receptem még eddig nem volt:-)

Megjegyzés küldése