Hozzávalók kb. nyolc adaghoz:
kb. 400 gr lencse, elötte nap vízbe teszem, egy napig áll
egy szál csorizó, enyhén csípös kolbász
két paradicsom,
egy fej hagyma
fél piros paprika
két-három krumpli
olaj
só, babérlevél
Egy jó nagy lábast veszek elö, és elöször a hagymát apróra vágva zsiradékon (olivaolaj) kezdem párolni. Közben felkockázom a paradicsomot és a paprikát, majd ezt is hozzáadom. Karikákra vágom a kolbászt, és ezt is párolom a zöldségekkel, hogy piros levet eresszen. Mikor minden megpuhul, hozzáöntöm a lencsét és a közben meghámozott és kockára vágott krumplit, felöntöm kevés vízzel. Sóval, két-három babérlevéllel füszerezem. Hagyom föni, amíg minden puha lesz, kb 45-60 perc. Ha kell az elfött vizet lehet menet közben pótolni.
Jó étvágyat!
3 comments:
Lencsét szeretem, de valamiért mindig csak újévkor eszünk... na ezen változtatunk.... :)
Ez nagyon jól hangzik, ki fogjuk próbálni
megcsináltam és nagyon finom lett!
kacsazsírral és gyulai kolbásszal :)
köszönöm, bevonult a repertoáromba!
Megjegyzés küldése