2010. május 12., szerda

Spanyol lencsés egytálétel

A szomszédasszonyom kínálta meg a gyerekeket ezzel a vacsorával és nagyon ízlett nekik. Azóta is szívesen eszik, aminek én is örülök, hiszen a lencse egészséges és ólcsó étel. Lényegében paprikáskrumplihoz hasonlító egytál étel.

Hozzávalók kb. nyolc adaghoz:
kb. 400 gr lencse, elötte nap vízbe teszem, egy napig áll
egy szál csorizó, enyhén csípös kolbász
két paradicsom,
egy fej hagyma
fél  piros paprika
két-három krumpli
olaj
só, babérlevél

Egy jó nagy lábast veszek elö, és elöször a hagymát apróra vágva zsiradékon (olivaolaj) kezdem párolni. Közben felkockázom a paradicsomot és a paprikát, majd ezt is hozzáadom. Karikákra vágom a kolbászt, és ezt is párolom a zöldségekkel, hogy piros levet eresszen. Mikor minden megpuhul, hozzáöntöm a lencsét és a közben meghámozott és kockára vágott  krumplit, felöntöm kevés vízzel. Sóval, két-három babérlevéllel füszerezem. Hagyom föni, amíg minden puha lesz, kb 45-60 perc. Ha kell az elfött vizet lehet menet közben pótolni.

Jó étvágyat!


 

3 comments:

JuditAu írta...

Lencsét szeretem, de valamiért mindig csak újévkor eszünk... na ezen változtatunk.... :)

.. írta...

Ez nagyon jól hangzik, ki fogjuk próbálni

mimi írta...

megcsináltam és nagyon finom lett!
kacsazsírral és gyulai kolbásszal :)
köszönöm, bevonult a repertoáromba!

Megjegyzés küldése