2010. május 14., péntek

Tepsis rakott hús

Tepsis rakott hús

Hozzávalók:
1 kg sertéscomb,
1,5-2 kg burgonya,
1 szál lángolt kolbász,
20-30 dkg gomba,
50 dkg zöldborsó,
3 dl tejföl,
mustár,só,bors

Elkészités:
Fogunk egy vékonyan ki olajozott tepsit, ennek az aljara teritjük a meghámozott, felkarikázott lángolt kolbászt, majd erre rátesszük a felszeletelt, sózott, borsozott húst. Megkenjük a hússzeletek tetejét mustárral, de csak egész vékonyan. Ráteritjük a szeletekre vágott gombát, majd a következö néhány réteg a karikára vágott burgonya lesz, legfölülre a zöldborsó kerül. Fólia alatt villanysütőben kb. 90-100 percig sütjük, majd a fóliát levéve meglocsoljuk tejföllel és még 20-30 percet piritjuk.

0 comments:

Megjegyzés küldése