2010. május 2., vasárnap

Almás pite

Hozzávalók:
25 dkg margarin, 12 dkg porcukor, 1 tojás sárgája, 40 dkg finomliszt, 1 citrom reszelt héja, 1/2 csomag sütőpor, 1-2 evőkanál tejföl, 1 cs. vaníliás cukor, csipet só, 1 tojás sárgája a kenéshez.

Töltelék:
1 kg alma (levétől lecsurgatva), 15 dkg porcukor, 1 cs. vaniliáscukor, izlés szerint fahéj, 10 dkg őrölt dió, 1-2 evőkanál kekszmorzsa.

A sóval és a sütőporral elkevert liszten elmorzsoljuk a margarint, majd összegyúrjuk a többi hozzávalóval. Kétfelé vesszük a tésztát, és kinyújtjuk az egyiket. A sütőlapra helyezzük, meghintjük kekszmorzsával és dióval, majd elterítjük rajta az almatölteléket. Befedjük a tészta másik felével, megszurkáljuk, és megkenjük a tojásárgával. Közepes lángon aranybarnára sütjük.

1 comments:

ORsi írta...

a jó öreg almás pite. mindig jól jön, mert ugye felhasználásra alkalmas alma mindig van egy rendes háztartásban!

Megjegyzés küldése