2010. május 12., szerda

FRANCIA BUNDÁSKENYÉR

Ez a recept a Csabim specialitása, kiadós, fincsi reggeli, nagyon szeretjük!
A recept leírása is tőle származik, imént készült el vele:
Lássuk:

Hozzávalók 4 db-hoz:

-8 szelet toastkenyér
-4 szelet lapsajt
-4 szelet vékony sonka
-2 dl tej
-3 tojás
-só
-olaj a sütéshez

A tojásokat pici sóval felverem, a tejet egy lapos aljú tálkába öntöm. Fogom az egyik szelet toastkenyeret 1 másodpercre belemártom az egyik felét a tejbe, hogy kicsit megszívja magát az egész oldal. A tejes felére rápakolok egy szelet lapsajtot és egy szelet sonkát (úgy hogy ne lógjanak le a kenyérről), majd egy másik szelet kenyér egyik felét is tejbe mártom. A megpakolt szelet széle elvileg látszódni fog, mely tejes, erre rátapasztom a másik szeletet tejes oldalával (tehát egy összeragasztott szendót csinálok).
Ha ez így egybe van, belemártom a tojásba, mint a normál bundáskenyeret és forró olajban kisütöm.
Nem kell félni, ha a tojásozásnál kicsit csúszkál, ez már csak ilyen :). Nagyon laktató reggeli, friss zöldséggel és teával nagyon jó.

1 comments:

JuditAu írta...

Ohhó, ez nagyon jól hangzik, főleg most, hogy hidegek a reggelek... Köszi! :)

Megjegyzés küldése