Az igazi, Lotharingiából származik. Ezt a változatát anyósomtól tanultam, aki szívesebben készíti omlós tészta helyett vajas levelesből.
Hozzávalók:
egy csomag friss, vajas-leveles tészta
4 tojás
10 dkg apróra vágott, füstölt húsos szalonna
4 dl tejföl
A sütőt bekapcsolom és légkeveréses 200 fokra állítom. A szalonnát egyhén megpirítom, úgy, hogy a kiolvadt zsír nagy része elfőjön. Felverem a tojásokat és hozzáadom a tejfölt. Jól összekeverem. A sütőpapíros tésztát a tortaformába simítom, a széleit egy csöppet visszahajtogatom és az alját megszurkálom villával, hogy süléskor ne púposodjon fel. Ráöntöm a szalonnát, majd a tejfölös tojásos masszát és már mehet is a sütőbe. 25 perc alatt elkészül.
Miután kivettem, megvárom míg picit kihűl, mert (szerintem) langyosan az igazi. Meg egy kis olajos-balzsamecetes zöldsalival...:o)
2 comments:
én is a leveles tésztát preferálom, viszont hiányolom a hagymát belöle.
Ehhez nem írnak hagymát, de ha neked hiányzik, próbáld ki vele. Pont az a jó ezekben a receptekben, hogy a szánk ízéhez igazíthatjuk őket. Én a szerecsendiót hagyom el, mert nélküle jobban ízlik.
Megjegyzés küldése