-3 padlizsán
-3 közepes krumpli
-2 paradicsom
-curry levél
-1 közepes hagyma
-1 kanál kókusz por
-1 teáskanál gyömbéres-fokhagymás fűszerkeverék
-1 teáskanál piros csípős paprika por
-só ízlés szerint
-0,5 teáskanál turmeric
-olaj
-0,5 l víz
Az olajon megpirítom a felszeletelt hagymát és hozzáadom a paradicsom darabokat is. Kicsit feljebb veszem a lángot és fedő alatt párolom, amíg a paradicsom jó puha nem lesz.
Hozzáadom a felaprított zöld padlizsánt, a krumplit és a fűszereket is. Jól összekeverem, felöntöm fél liter vízzel és fedő alatt 20-25 percig összefőzöm.
Köretnek jó hozzá a rizs, de mi chappathi-t ettünk és majd’ meghaltunk, olyan csípős volt valamitől.
Ezt a receptet még át kell dolgozni, úgy érzem, mert én szeretem a csípős falatokat, de ez nekem is hoooot volt!
2 comments:
mi az a turmeric? és milyen a curry levél?
Szia, ide elfelejtettem beírni a wiki-hez mutató linket. itt van magyarul, kurkuma az a turmeric :) :) mindent beszínez :) http://hu.wikipedia.org/wiki/Kurkuma
Megjegyzés küldése