2010. május 2., vasárnap

Macok

Tudom Magyarország több területein más a neve, a Mátrában ahonnan mi jöttünk, macoknak hívják ezt a cseppet sem szép, viszont nagyon ízletes ételt.

Íme néhány kép kedvcsinálónak:

macok 1

Még nyersen, sütésre várva.

macok 2

Sütés közben.

macok 3

Vacsi!

És a recept:

Macok

Hozzávalók: burgonya, liszt, tojás, só, bors, foghagyma, sütéshez olaj

A burgonyát apró lyuku reszelőn lereszeljük, izlés szerint tehetünk bele foghagymát is. Sóval, borssal ízesítjük és sürü nokedlimasszává keverjük a liszttel. Forró olajban kisütjük, papírra szedjük,leitatjuk az olajat róla, majd tejföllel, különféle mártásokkal még forrón tálaljuk.

3 comments:

Euthymia írta...

a jó kis lepcsánka :) :)

ORsi írta...

épp akartam írni, hogy ezt én lepcsánka néven ismerem:-)

ORsi írta...

nálunk soha nem volt, mert olyan büsös töle a lakás. mindig vendégségben örültünk, ha elénk tették:-)

Megjegyzés küldése