Tudom Magyarország több területein más a neve, a Mátrában ahonnan mi jöttünk, macoknak hívják ezt a cseppet sem szép, viszont nagyon ízletes ételt.
Íme néhány kép kedvcsinálónak:
Még nyersen, sütésre várva.
Sütés közben.
Vacsi!
És a recept:
Macok
Hozzávalók: burgonya, liszt, tojás, só, bors, foghagyma, sütéshez olaj
A burgonyát apró lyuku reszelőn lereszeljük, izlés szerint tehetünk bele foghagymát is. Sóval, borssal ízesítjük és sürü nokedlimasszává keverjük a liszttel. Forró olajban kisütjük, papírra szedjük,leitatjuk az olajat róla, majd tejföllel, különféle mártásokkal még forrón tálaljuk.
3 comments:
a jó kis lepcsánka :) :)
épp akartam írni, hogy ezt én lepcsánka néven ismerem:-)
nálunk soha nem volt, mert olyan büsös töle a lakás. mindig vendégségben örültünk, ha elénk tették:-)
Megjegyzés küldése