Szóval a tisztítottan vásárolt kagylókat a mosogatóba tettem és a higiénés szabályokat kicsit szélsőségesen értelmezve, közel egy órán át kapargattam a fosszíliákat minden egyes darabról, addig, amíg majdnem gyöngyházszínűek lettek. Na ez az amire nincs szükség egyébkén, de engem zavartak a kis rákövesedett csigaházak. Mosás közben át is válogattam és a kinyílt darabokat azonnal kidobtam. Az 1-2mm-es nyílás nem para, de ha nagyobb, akkor szabadulni kell tőle.A szentírás szerint az alapléhez kell angol zeller, 2 fej vöröshagyma, 2-3 gerezd fokhagyma és egy csokor petrezselyem, valamint 2 dl fehérbor és 1 dl víz, só és bors. Mindez létezik előre csomagolva és felaprítva lámáknak. Nos a zöldségkeveréket egy evőkanálnyi olajon megfuttatjuk, majd ráöntjük a bort és a vizet és hagyjuk, hogy leforrjon.
Azért is hálás étel, mert ugyanabból az edényből fogyasztható, mint amiben elkészült, így mosogatni is alig kell. Evőeszközt csak dekoráció jelleggel tettünk, ugyanis az első darab elfogyasztása után, annak házával lehet kicsippenteni a kagylót a többiből. Jó étvágyat kínálok!
1 comments:
Egyszer ha lesz bátorságunk, akkor kipróbáljuk!
Megjegyzés küldése