-1 és 1/2 kg csirkeszárny
-3 deci ketchup
-4 gerezd fokhagyma
- kb. 1/2 deci sör
-só, bors, oregánó
A krémhez:
- 10 dkg márványsajt
-1,5 dl tejföl
A csirkeszárnyakat feldaraboljuk, a ketchuphöz hozzáöntjük a sört, bele a fokhagymanyomón át tört fokhagymát, fűszereket. Kicsit csípős, pikáns szószt kapunk így. A szárnyakat beleforgatjuk, majd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük (én a hagyományos, nagy, lapos tepsit használom rá.) A sütőt 220 fokra előmelegítjük, majd 20-25 perc alatt készre sütöm a húsokat. Az első öt percben le lehet borítani alufóliával, hogy biztosan átsüljenek a szárnyak.
Közben a krémet is megcsinálom cirka 2 perc alatt: a márványsajtot egy villával összetöröm, hozzáteszem a tejfölt, jól összekeverem, majd be a hűtőbe. Mi friss kenyérrel esszük, és kézzel-lábbal, mert ezt nem lehet másképp. Utána hátul az udvarban slaggal leverethetjük magunkról a ragadós szószt és krémet... :)))
Jó étvágyat hozzá!
1 comments:
En egyszer ugy csinaltam hasonlot, hogy cola, ketchup es szojaszosz keverekeben marinaltam a csirkeszarnyat, es ugy sutottem ki. Finom volt!
Megjegyzés küldése